“How to”-artikkel om markedsføring i Instagram

“How to”-artikkel om markedsføring i Instagram

I dagens samfunn så er det blitt utrolig populært med sosiale medier og måten vi kan kommunisere gjennom de kanelene på. Dette er med på å øke gevinsten til enkelte virksomheter som tar godt nytte av de sosiale kanelene via markedsføring. Samtidig er det spennende å se på hvilke kanaler de ulike virksomhetene benytter seg av i ulike situasjoner, og på hvilken måte og samtidig holde seg oppdatert om de nyeste trendene og som digital markedsfører så må man være nysgjerrig.

Hvem bruker Instagram, og hva er det?

Instagram er en plattform som har blitt ekstremt populær de siste årene og har eksistert siden 2010, og ble grunnlagt av Kevin Systrom og Mike Krieger, men har siden 2012 blitt eid av Facebook. Dette er en fotodelingstjeneste og et sosialt nettverk for mange millioner mennesker verden rundt. Bare i Norge er det registrert 2 395 000 brukere, mens i hele verden er det registrert 1 milliard brukere. Da kan man jo bare tenke seg hvor stor denne tjenesten er og hvor mye man tjener på markedsføringen her.

Hvordan kan Instagram påvirke bedrifter?

De aller fleste virksomheter ønsker å styrke merkevaren sin og dette gjør de ved å kommunisere med målgruppen og å øke salg på nettopp Instagram.

På bloggen «Færder Marketing» har de denne punktlisten av ulike tall som det kan være viktig å sjekke ut når din bedrift skal ta en vurdering av Instagram som markedsføringskanal.

  • Mer enn 80 % av Instagram-brukere følger minst én bedrift på tjenesten.
  • 60 % av Instagram-brukere oppgir at de finner nye produkter via Instagram-profiler.
  • Folk bruker minst like mye tid på Instagram som Facebook i 2018.
  • Mange bedrifter avskriver Instagram for voksne målgrupper, men i likhet med hva vi har sett med Facebook, følger de voksne raskt etter.

Når du har sett over denne punktlisten med tall så vil man kunne se om det vil være lurt å sette søkelys på Instagram som et viktig satsningsområde.

Men hva skal du poste på Instagram?

Når du skal markedsføre på Instagram så er det viktig og tenkte over hvilken målgruppe din bedrift henvender seg til. Bedriften må derfor ha et overordnet tema på profilen som vil gjenspeile det du ønsker å markedsføre, men også slik at vi andre skal få et godt inntrykk av profilen når vi besøker den.

De som besøker profilen din, må kunne se hva de kan forvente å få opp i oppdateringen sin om de velger å følge deg. Det er derfor viktig å være konsekvent i hva slags type innhold du poster. Poster du av og til innhold som ikke passer naturlig inn på profilen, vil den oppleves som rotete når man ser den og det vil være vanskeligere å overtale noen til å følge deg.

Folk følger profiler på Instagram fordi de ønsker å bli underholdt og inspirert. Instagram (og sosiale medier generelt) er derfor ikke stedet for å pøse ut reklame. Ha heller søkelys på å inspirere, underholde og skape verdi for kundene dine, så vil de komme til deg.

Nedunder ser du mye forskjellig. Er målgruppen din biler så må du ha en innbydende profil og gjerne lage video og skrive om biler under bildene. Så derfor ser man viktigheten av hvordan profilen din ser ut.

bedrift på instagram tips

Bilde lånt herifra.

 Markedsføre på Instagram

Det er ulike måter for bedriften din å markedsføre seg på inne på Instagram. Men et av de viktigste punktene vil være å ta i bruk såkalte «Hashtags». Når bedriften tar i bruk dette så vil de bli mer synlige og hvis du søker opp etter «natur» så vil det dukke opp bilder fra naturen og hvilke som er mest populære, og da kan man også havne inne på store populære profiler med mange tusen følgere. Dette gir også økt gevinst på virksomheten din. En annen viktig ting for synligheten din er å bytte til en bedriftskonto. Dette vil være smart fordi du kan sjekke statistikken din på kontoen, kjøre annonser og utvide kontaktmulighetene dine. Det er også fint å nevne at man ikke trenger å ha et registrert firma for å sette opp en bedriftskonto. Andre fordeler med en bedriftskonto er at man kan publisere Instagram-annonser uten å måtte bruke Facebooks annonserigsverktøy.

Kilder:

https://blogg.faerdermarketing.no/komplett-guide-suksess-med-bedriften-din-instagram-i-2018

https://www.dikom.no/blogg/hvordan-bruke-instagram-i-markedsforing

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *