Angrepet på kongressen

Angrepet på kongressen

«Fire personer er døde. 52 er pågrepet. Dette var det som skjedde da Trump-supporterne angrep kongressbygningen i USA.»

Stormingen av den amerikanske kongressen var et voldelig angrep på den amerikanske kongressbygningen som skjedde i forbindelse med en politisk markering utenfor Det hvite hus den 6. januar 2021. Markeringen startet som en fredelig protest mot valgresultatet i 2020, men utover ettermiddagen gikk en stor gruppe aktivister mot Capitol Hill og stormet kongressbygningen. Stormingen skjedde mens Senatet og Representantenes hus var samlet i en felles sesjon for å godkjenne resultatet av presidentvalget i 2020.[1] Fem mennesker døde i forbindelse med stormingen, inkludert en politimann fra U.S. Capitol Police.

Angrepet på Kongressen: - Tidslinja: Dette skjedde
Et bilde som inneholder tekst

Automatisk generert beskrivelse

Skjermbilde fra NRK

Donald Trump skrev flere innlegg på Twitter i forkant av angrepet den 6. januar 2021. Det var akkurat som at han planla angrepet når han den 23 desember 2020 kom ut med en melding på Twitter om at det skulle bli en stor demonstrasjon i Washington den 6/1-21.

Han ønsket oppmerksomhet rundt selve datoen, slik at folk skulle følge med han. Rett før angrepet på selve kongressbygningen holdt Trump en tale hvor han sa at hans tilhengere skulle bevege seg mot Kongressen. På bilde under kan du lese noen av Donald Trump sine meldinger i forhold til angrepet den 6.januar 2021. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *