Facebook og Instagram anses som to av de viktigste kanalene i 2021 – Hvorfor?

Facebook og Instagram anses som to av de viktigste kanalene i 2021 – Hvorfor?

Innledning

I forrige innlegg skrev jeg om hvordan vi skal koble til Google Analytics og i dette innlegget skal jeg skrive om hvilke digitale trender man burde satse på i 2021. Å markedsføre en bedrift handler om å prioritere ressurser og penger der det gir mest avkastning på kort og lang sikt. Vi er i stadig utvikling og det er derfor ennå viktigere for bedrifter i dag å tenke på sosiale kanaler og den utviklingens om foregår. Når en bedrift skal velge plattform så lønner det seg å velge en plattform som gjør de mest synlig og effektiv. De jeg anser som de viktigste er Instagram og Facebook, men også Snapchat og tik tok.

Digitale Markedsføringskanaler

Vi ser i dagens samfunn at sosiale medier har hatt en stor utvikling og som er bedriftens største markedsføringskanal. Vi er som oftest alle en del av det sosiale nettverket og i følge ssb så bruker hele fire av fem nordmenn sosiale medier hver dag. Dette er skinnsykt mange mennesker og sosiale medier blir brukt i både jobb og privat. Gjennom pandemien som kom i mars 2020 så har det gjort at fler bedrifter har måtte bli mer synlige på sosiale kanaler og markedsført seg deretter. Dette har gitt økt gevinst og spesielt for små bedrifter, og et eksempel kan være butikken jeg jobber i Me and My Cousin som har blitt helt rå på nettbutikk og markedsført seg gjennom Instagram og som har gjort seg enda mer synlig. Et annet tips er å betale for annonser på Facebook hvor annonsen din vises flere ganger gjennom dagen og oppnår derfor ennå større kundekrets.

Det er viktig for alle bedrifter å bygge tillit og vite hvordan de skal differensiere seg fra andre konkurrenter, og det er derfor jeg skal nå se nærmere på de ulike kanalene man burde velge og hvilke som representerer 2021 og videre i fremtiden. Det vil nok garantert dukke opp nye populære kanaler i tiden fremover og nå vet vi følgende at sosiale medier er veien å gå for bedriftene i fremtiden for økt vekst. 😊

Bilde av Merakist – Unsplash

Hvilke kanaler er størst?

Facebook

La oss starte med den mest kjente plattformen Facebook som ble grunnlagt av Mark Zuckerberg i 2007. Vi ser at i kun Norge er det 3,5 millioner mennesker som har opprettet en profil og det kan anslås at dette er den plattformen som er mest brukt på daglig basis. Dette er en fin kanal å markedsføre seg på for bedrifter med tanke på reklame og annonsering, men også privat blir det brukt til å nå ut til familie, venner og felles venner. Det er enkelt å nå ut en enorm målgruppe med Facebook som gir økt gevinst for bedrifter som ønsker at deres markedsføring skal skje gjennom Facebook. Bedriften kan opprette en side om firmaet for eksempel og dele informasjon, nyheter og andre aktuelle saker som gjør de attraktive. Ønsker du at bedriten din skal nå ut til ennå flere så kan man benytte seg av «Facebook for Business» som gjør at bedrifter enklere kan gjøre kampanjer synlig og når ut til nye kunder.  Avslutningsvis kan vi anslå at Facebook er en av de største plattformene og en betydelig god kanal for markedsføring for bedrifter. En annen stor konkurrent er Instagram som i nyere tid at «tatt» over markedet på en helt annen måte enn Facebook.

Bilde lånt av Ipsos

Instagram

Som nevnt ovenfor er Instagram en konkurrent til Facebook, men de er også eid av Facebook konsernet. Det er hele 2,6 millioner nordmenn som har opprettet en profil på kanalen og det utgjør 60 % av Norsk befolkning. I starten når Instagram ble lansert så ble det brukt av privatpersoner til å dele bilder av hverdagen sin med andre venner og kjente, men dette skulle endre seg raskt da flere bedrifter skjønte at dette er en plattform som kunne gi de ekstra penger og muligheter. Her kunne de nå ut til mange tusen mennesker og derfor har Instagram økt betraktelig. På denne kanalen kan bedrifter markedsføre seg gjennom ulike videoer, reels, bilder og andre innhold som vil trekke til seg kunder. Et annet pluss er at de kan koble Instagram til nettbutikken og du kan trykke på klærne på Instagram og komme deg rett til nettbutikken. Dette er en super måte for bedriften å tjene penger på også. Det skal dog sies at jo flere følgere du får på Instagram jo desto mer lønnsom vil veksten være.

Bilde tatt fra Ipsos

Avslutning

For å konkludere så kan man si at det finnes mange gode digitale markedsføringskanaler i dag, men det er Facebook og Instagram som jeg anser som to av de viktigste i 2021 for din bedrift. Dette på bakgrunn av økt vekst for bedrifter å benytte av disse kanalene, men også fordi de er enkle å bruke.

På Instagram burde bedriftene også teste ut Reels hvor du kan redigere innhold og legge på musikk og andre effekter som vekker oppmerksomheten. Det er også viktig å fortelle andre om at bedriften din befinner seg på sosiale medier og at du er synlig. Det er også en fordel om alle bedrifter vil opprette en business profil sånn at du får innsikt i all data.

Kilder:

https://www.ipsos.com/nb-no/ipsos-some-tracker-q121

https://www.ssb.no/teknologi-og-innovasjon/artikler-og-publikasjoner/fire-av-fem-nordmenn-bruker-sosiale-medier

https://no.wikipedia.org/wiki/Instagram

https://no.wikipedia.org/wiki/Facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *