Google Analytics

Google Analytics

Innledning

Nå er vi i gang med siste og fjerde del av dette kurset og i dette innlegget skal jeg skrive en «How to»- artikkel om noe jeg har konfigurert ved hjelp av Google Analytics. I Karl Philip sin del så brukte vi litt av Google Analytics og Google Tag Manager i forbindelse med nettbutikken vi skulle lansere. La oss gå nærmere inn på hvordan man kan konfigurere i Google Analytics slik at det også blir enklere for dere som er interessert i å lære mer.

Hva er Google Analytics?

Dette er en tjeneste fra Google som frembringer statistikken om besøkende til en nettside. Dette er et godt verktøy for markedsførere og som gir innsikt i trafikken på nettsiden. På bakgrunn av dette så er det et supert verktøy for videre forbedring av nettsiden også. Da kan man forberede nettbutikken utefra statistikken og endre slik at du kan nå frem til flere besøkende. Ikke bare kan man sjekke trafikken, men du kan blant annet finne ut av hvem som besøker nettsiden din, hvilke sider som gjør flest salg og hva de gjør på nettsiden din.

Ganske kult hvordan teknologien har utviklet seg sant? 😊

Så nå har du skjønt hva Google Analytics er, men hvordan bruke det?

Det første du gjør er å opprette en Analytics konto her.  Deretter må du konfigurere det området man selger eller hører til, videre må man konfigurere en rapporeringsvisning. Når dette er gjort så er det bare å iverksette sporingskoden på nettsiden, slik at det begynner å samle inn data. Alle ønsker seg flere besøkende og derfor er det nødvendig å sette seg inn i hvordan dette fungerer slik at man kan utnytte seg av dette for fult.

«Hvis du driver med markedsføring for å øke bevisstheten om nettstedet ditt, viser denne delen deg hvilken av dine anstrengelser som fungerer.»

Bilde lånt her

Du kan også sjekke ut denne filmen!

Hvordan gjennomføre Google Analytics i nettbutikken?

I tredje del i digital markedsføring så skulle vi lansere en nettbutikk fra start til slutt. Vi bestemte oss for å ta i bruk dette verktøyet slik at vi kunne justere og forberede endringer som skjedde underveis i prosessen med nettbutikken. Vi skulle bruke plattformen Shopify når vi skulle utvikle nettbutikken våres og kunne deretter koble dette opp til Google Anlytics for å bruke det verktøyet. Som nevnt ovenfor så tok vi i bruk «Hvordan bruke google Analytics» og dette verktøyet skulle hjelpe oss med å analysere og spore besøkende på nettsiden. Man kan kunne se hvor de ulike folkene var fra også.  Grunnen til at vi gjorde dette var rett og slett for å kunne følge med på hvem og hvor mange som besøkte nettbutikken vår. Det var betydelig lite trafikk før vi fikk annonsert nettbutikken på andre sosiale plattformer.  Alle vi jentene på gruppa opplevde at Google Analytics fungerte gunstig og at vi anbefaler alle å opprette en slik konto for å kunne få en bedre forståelse av hvordan trafikken fungerer på en effektiv måte.

En annen ting å nevne her er at vi har fått beskjed om å bruke Google Analytics og følge med på trafikken her inne på bloggen vi har opprettet også, så dette er en fin mulighet til å lære ennå mer. Videre fikk det meg til å se hvilken av innleggene som var mest populære og jeg kan derfor skrive bedre innhold utefra de innleggene som er mest populærest.

Fordeler med Google Analytics

Det er mange fordeler med dette verktøyet og Engaio Digital beskriver fordelene som:

 • Spor online trafikk
 • Forstå brukeratferd
 • Frakoblet til online sporing
 • Datarapporter og tilpasning
 • Forbedre online annonsering med markedsføringsanalyse
 • Forbedre søkemotoroptimalisering og innholdsmarkedsføring
 • Google Analytics konverteringssporing
 • Finn din målgruppe
 • Google Analytics-kostnad
 • Google Analytics forbedrer nettsteder
 • Komme i gang er enkelt
 • Nye ideer for virksomheten
 • e-handelsytelse

Avslutning

Ved å bruke Google Analytics så tar det med seg en rekke gode fordeler. Dette er et verktøy som gjør det verdifullt for bedrifter å samle inn data og som vil hjelpe deg med å utvide virksomheten din til neste nivå. Vi lærte mye når vi skrev forrige eksamen og når vi koblet kontoen vår til Shopify.

Kilder:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *