Refleksjonsnotat

Refleksjonsnotat

I dette emnet E-handel skulle vi lansere vår egen nettbutikk og det er ikke til å legge skjul på at dette semesteret har vært krevende. Denne utrolige reisen har fått oss til å tenke nytt og være mer kreative. Vi har måtte sette oss inn i mye nytt og det har på ingen måte vært enkelt, men på den andre siden har det vært utrolig lærerikt og spennende.  

Vi er fire jenter som har skrevet tidligere eksamensoppgave sammen og har vist at vi fungerte godt, derfor var det gøy at vi skulle få ta del i denne reisen sammen.

PLANLEGGINGEN BAK ELIC

Det var mye ideer og tanker rundt valg av konsept og det første vi tenkte på var slippers via dropshipping. Vi bestilte slippers hjem slik at vi kunne se på produktet før vi ønsket å lansere de. Leveringstiden var dog noe lang og valget falt derfor på å lukke denne ideen. Da måtte vi tenke nytt og fant fort ut at målgruppen er noe vi måtte diskutere sammen for hva vi ønsket videre.  

Under en av de første forelesingene så ble vi introdusert for Design sprint og hvordan dette kunne brukes i prosessen med å planlegge og skisse ideen vår. Vi jobber ulikt og det var ikke alltid like enkelt å kunne møtes på skolen, men vi møttes ofte via Zoom og syns at å ta i bruk Design sprint som et utgangspunkt så vi kunne komme i gang med planleggingen. 

Målgruppe: Under dette punktet så ønsket vi å finne produkter som vi selv ønsket å kjøpe. Vi tenker i aldersgruppen vi er i (20 årene), og at vi ønsket å få frem kule produkter. Når målgruppen ble bestemt så tok vi steget videre i prosessen med å sette OKR som vi anså som realistiske mål til målgruppen. 

OKR: Nå som målgruppen var bestemt så ønsket vi å sette OKR tidlig selv før produktene var bestemt, dette var fordi vi ville ha mål som vi kunne forholde oss til, men samtidig sette mål som ville passe de tiltakene som vi ønsket. Vi lærte tidlig i prosessen gjennom forelesning at for mange mål er ingen mål. Dermed kom vi frem til 3 key results ville bli det viktigste når vi skulle jobbe oss mot målene.

 Dette var noe nytt for oss og syns denne delen var spennende. Det er alltid gøy å sette seg mål som vi skulle forholde oss til og få oss til å tenke realistisk. 

Ideer og skisser: Når ideen om slippersene ble lagt på is så fant vi ut at vi ønsket å selge klær. Vi er alle opptatt av mote og har en viss interesse innenfor dette feltet. Vi møttes til en Zoom møte hvor vi kom med ulike forslag og ideer. Vi kom frem til at hun ene på gruppen er ansatt i en sportsbutikk og at vi var så heldige med å kunne få bestille opp gensere og t-skjorter via deres firma. Her fant vi ut at vi kunne få trykket på egen logo i butikken vedkommende jobber i. Neste møte ble dagen etter og vi alle skulle selge inn sine ideer til logo og konsept. Akkurat denne delen syns jeg var mest spennende fordi vi skulle selge noe eget produsert og tankene begynte å spille inn.   

Nå skulle tankene om farge og utseende spille inn og vi brukte programmet Canva for å lage skisser av klærne og teste ut ulike farger. Selv om fargene kanskje ikke kunne bli eksakt like så fikk vi uansett et visuelt inntrykk av helheten. Siden klærne skulle selges som unisex var det viktig for oss at vi fant en fargekombinasjon som kunne passet til begge kjønn. Valget falt derfor på en delikat lysblåfarge med beige logo på genser og beige t-skjorte med blå logo. Nå som dette var i boks bestilte vi korrektur på logo og følte oss et sted lenger i prosessen, men lykken var kort når vi fikk beskjed om fargen lyseblå var utsolgt fra leverandør. Da var vi på nytt i gang med ny prosess, men det er vel bare litt av moroa? Ikke alt kan gå etter planen i første omgang. Etter en rask beslutning kom vi frem til nye fargekombinasjoner etter å ha skissert de, så valget falt på hvit genser med bringebærfarget logo og beige t-skjorte med samme farge som logoen på genseren. Deretter bestilte vi inn et parti på 20 logoer som vi skulle teste og trykke på klærne. Alt gikk fint for seg og resultatet ble veldig fint. Vi ønsket et tilleggsprodukt og valget falt på totebag med logoen vår på. Et lett mersalgsprodukt, men også et perfekt produkt å selge nå inn om vår/sommersesong. 

OPPRETTELSEN

Nå som vi hadde planlagt alt av produkter, logoer og satt mål så valgte vi å sette opp nettbutikken tidlig i prosessen. Vi ønsket å gjøre det meste klart slik at det bare var å legge til bilder og beskrivelser etter planlagt fotoshoot med produktene på. Selve prosessen med å sette opp nettbutikken på Shopify tok litt tid. Vi måtte kjøpe et domenenavn og koble dette opp mot nettbutikken. Dette var nytt for oss alle, men med god hjelp og mye google så falt brikkene på plass. Vi ønsket å kjøre en rød tråd gjennom hele oppgaven og ville derfor ha en delikat nettbutikk som fremstår som enkel og brukervennlig for kundene, men også virke innbydende ved første øyekast. Dette har vi fått til ganske godt og resultatet ble overraskende bra. Fått også mye positive tilbakemeldinger fra både ukjente og kjente om at nettbutikken er fin. Vi laget kundeklubb og valgte å markedsføre oss med å bruke Mailchimp og koblet dette opp til Shopify.

Når det gjelder Instagram så falt valget på denne plattformen fordi vi anser det som mest relevant til vår målgruppe og at vi kunne få nådd ut til flere der. Vi gjorde dog Research på Ipsos som også kunne fortelle oss at Instagram er en plattform som når ut til enormt mange mennesker og vil egne seg best på markedsføring. Eneste minuset her var vi ønsket å selge klærne via Instagram så man kom direkte til nettbutikken, men det lot seg ikke gjøre.

GJENNOMFØRING

Nå som det meste var på plass av planleggingen så manglet vi gjennomføringen. Dette går under produksjon, SoMe plan, leveranse og selve prosessen rundt.

Vi hadde gledet oss til å få klærne og skulle trykke logo. Litt uenige rundt valg av plassering på logo, men endte opp med å plassere den midt på brystet. Var litt redde for at logoen ikke skulle feste seg til totebagen fordi materialet var laget av naturfibre, men dette gikk overraskende smertefritt. Etter dette var ferdig var det dags for å ta bilder til nettbutikk og promotering til Instagram. Vi valgte å bruke oss fire som hovedmodeller til Instagram, men var så heldige å finne tre andre modeller som fikk nettbutikken til å se enda mer profesjonell ut. Vi var opptatte av å følge de 10 kriteriene fra INEVO om vurdering av nettbutikk. Hun ene i gruppen er helt rå på redigering så hun fikk denne oppgaven med å sette sammen og klippe og fikse til. Vi fant raskt ut at vi trengte en SoMe plan slik at vi kunne ha kontroll og oversikt på når og hva vi skulle publisere på Instagram og samtidig vite når vi skulle sende ut nyhetsbrev til kundene våre. Dette gjorde prosessen enklere og mer oversiktlig for oss.

Lanseringsdatoen den 5.5.21 kl 00.01 så satt en i teamet å gjorde nettbutikken offentlig. Medlemstilbudet lanserte vi klokken 6 samme dag. Nå var prosessen i gang og vi begynte å få inn bestillinger og fikk sendt de ut. Vi opplevede svært få hindringer, eneste vi opplevde var å gå tom for Totebag og fikk bestilt inn nye samme dag. Vi opplevde positive tilbakemeldinger og selv Høyskolen Kristiania valgte å anbefale oss på deres egen side på LinkedIn. Vi fikk også en avisomtale i lokalavisen til Holmestrand som var ekstra stas.

Vi opplevde etter noen dager med nettbutikken åpen at vi hadde satt for lave OKR mål. Vi opplevde at vi hadde satt for lave mål og vi valgte derfor å øke målene og at vi fikk muligheten til å jobbe med å strekke oss lenger. 

PERSONLIG LÆRERUTBYTTE

Avslutningsvis vil jeg si at dette har vært en lærerik prosess for min egen del. Har lært mye jeg ikke visste og har fått utfordret meg mer enn det jeg trodde. Vi har hatt god dynamikk i gruppen og vi har samarbeidet godt gjennom denne perioden. Jeg er veldig fornøyd med hvordan vi har løst denne oppgaven og hvordan nettbutikken ble seende ut. Dette er noe jeg anser som en privilegert mulighet som vil komme godt med i senere arbeidsliv.

Noe jeg syns kunne vært gjort bedre var å sette litt høyere OKR og tørre å ha litt hårete mål og ikke satse safe. Men jeg sitter med en positiv opplevelse av denne eksamen. Tar med de viktige verktøyene jeg har lært med meg videre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *