Vurdering av nettbutikken Fredrik og Louisa.

Vurdering av nettbutikken Fredrik og Louisa.

Innledning

I dette innlegget har jeg fått i oppgave å vurdere en nettbutikk som jeg finner interessant. Jeg har derfor valgt ut Fredrik og Louisa og skal deretter vurdere deres hjemmeside med 10 vurderingskriterier som er hentet herifra. På hvert punkt skal jeg gi terningkast fra 1-6 hvor 6 er på topp og 1 er dårlig/ ikke til stede.  

Det er viktig å bemerke seg når man leser dette innlegget så er dette min personlige mening, og er ingen fasit eller en riktig konklusjon som alle vil være enig i.

Førsteinntrykk

Det første vi starter å se på er førsteinntrykket til hjemmesiden til Fredrik og Louisa. Når man åpner nettsiden så er det veldig mye som er i fokus, men samtidig så er den veldig oversiktlig og du finner alt du trenger innen sminke, hudpleie og parfyme. Logoen er plassert helt øverst og midt på slik at man vet at man er på riktig side. Det første som dukker opp er en stor rute med «Klikk og hent» som er veldig genialt nå i korona tider, da kan du bestille fra nettbutikken og hente i de butikkene som tilbyr levering – samt at dette er godt forklart og gjør det enkelt for oss kunder. Videre ser man en kampanje på Clarins hvor du får 25% på alle produkter frem til 2.mai. Videre er det produkter som er anbefalt for deg og populære produkter som baserer seg på andres handlemønster, men også ditt eget. Syns ikke det er noe kritikk å gi for førsteinntrykket, men kan være noen vil oppleve siden som rotete siden det er så mye der på engang. Men så fort man kommer inn i systemet deres så vil man oppleve nettsiden som god.

Til slutt man det være viktig å stille seg tre spørsmål som kan være avgjørende for førsteinntrykket man får etter du har sett på nettsiden. Svar på disse spørsmålene i løpet av 5 sekunder:

 1. Har jeg kommet riktig?
 2. Hva er det jeg kan gjøre her?
 3. Hvorfor skal jeg gjøre det her? (Inevo)

Terningkast 5.

Synlighet

Hvis jeg googler «Sminke eller Make up» så kommer dessverre ikke Fredrik og Louisa først opp. Da ser man konkurrentene deres Blush, Lyko og Kicks! Men får at du skal få opp hjemmesiden må du nesten vite navnet på forhånd eller at du har vært kunde i deres butikker og nå gått over til netthandel. Dette er noe som Fredrik og Louisa kan jobbe med for at de skal komme høyere opp for at de skal bli synlige for oss kunder. Et tips kan da være å få hjelp med synligheten i søkemotorene og få hjelp av de som har forståelse på hvordan seo fungerer. Les gjerne med her: https://inevo.no/seo-byra/

Terningkast 2.

Skjermdump fra mobilen min når jeg søker sminke på Google.

Brukervennlighet

Hvis man ser på brukervennlighet så vil jeg si den er veldig bra. Det er en egen meny som har under kategorier som gjør det ennå enklere å finne riktig produkt. Går du på Ansikt så kan du velge f.eks Foundation, solpudder, rouge, primer mm, og dette vil gjøre det mer oversiktlig når jeg skal velge riktig produkt til riktig behov. Det positive er at nettsiden er like bra på mobilen som på en pc og nettbrett.

Her ser dere en skjermdump fra hvordan menyen vil vise seg på mobilen. Veldig oversiktlig!

Terningkast 6.

Kjøpsprosess

Vi mennesker er opptatt av trygghet å vite det at andre har hatt en positiv handleopplevelse fra nettbutikken man handler oss. Cialdinis prinsipper for påvirkning er nemlig sosiale bevis. Som nevnt ovenfor er vi opptatt av å gjøre det vi har sett andre har gjort. Når man kommer inn på siden til Fredrik og Louisa så er det enkelt å fullføre kjøpet og de tilbyr gratis frakt på all ordre over 99 kr. Mer info kan leses her om levering. Som kunde kan du velge mellom faktura, delbetaling(konto) eller kort som betalingsløsninger. Er du ikke fornøyd med varen kan du returnere varen tilbake til dem. Du kontakter kundeservice slik at de kan sende deg en returseddel som du kan klistre på din pakke. Første tanken min her var det er en ulempe at de ikke kan sende med den returseddelen med engang, men som de selv skriver på deres hjemmesider så er det kun 1-2% retur og derfor velger de å ikke legge ved seddel og dette er positivt for miljøet våres. Tommel opp for denne tankegangen! 😊 Samtidig har du 30 dagers åpent kjøp og leveringstiden er 1-7 dager uavhengig hvor i landet du bor. Det kan være verdt å nevne at de tilbyr kundeklubb og at du kan velge om du vil være med i deres fordelsklubb eller ikke. Her kan du tjene poeng som du kan løse inn i bonussjekker, og motta fordeler og tilbud tilpasset seg som medlem i programmet.

Terningkast 6

Hastighet/Teknologi

Det er gjort forskning på at 1 av 4 forlater hjemmesiden hvis den tar mer enn 4 sekunder å laste inn. Vi mennesker har kanskje dårlig tålmodighet og derfor er det viktig for hjemmesiden at den lastes raskt og dette bidrar også til økt omsetning. (Inevo)  

Man kan bruke Google PageSpeed Insights tool for å teste hastigheten til nettsiden og dette verktøyet viser hvor fort siden laster og hvilke forbedringer du kan gjøre. På mobilversjonen så scoorer de 15/100 og på datamaskin scoorer de 67/100. 

Skjermdump fra hastigheten via mobil.

Jeg opplevde å komme inn raskt og hadde ikke tenkt over at det tok litt tid, og at de ikke er like raske som de burde ifølge denne testen.

Terningkast 4

Kundetilfredshet

For at vi skal ville handle oss Fredrik og Louisa så er det viktig at vi ser andre positive handleopplevelser og anmeldelse av hvor fornøyde kundene er. Dette kan skje via venner eller interne vurderinger på nettsider der folk kan komme med tilbakemeldinger. En god side kan være TrustPilot og her ser man også at det er lite vurderinger av Fredrik og Louisa.  Her kunne det vært en ide at Fredrik og Louisa hadde en vurderingsknapp eventuelt av hvert produkt som kan gi 1-5 stjerner, men de har andre anbefalte produkter og det står ganske godt forklart om produktet.

Terningkast 3.

Trygghet

Trygghet er viktig for oss kunder og alle som kan handle på nett. Kommer det man har bestilt og hva gjør man om det ikke passer?

Dine løsninger på disse «trygghetspunktene» burde komme tydelig frem på nettsiden. Hos Fredrik og Louisa har de tydelig regler på hva som gjelder angående retur og levering – ref det som stod under punkt 4. Men minus er at dette er ikke lett synlig og man må derfor søke etter «levering» eller bla helt nederst på nettsiden, men igjen er dette vanlig på nesten alle nettsider at all info står nederst.  Man føler trygghet når informasjonen er lett å finne inne på nettsiden. En kan også sjekke om nettsiden er registrert under trygg e-handel. Dette var dessverre ikke Fredrik og Louisa! Men de har gode og trygge betalingsmåter og god kundeservice om du skulle ringe en av deres butikker. Så jeg tror ikke at man ikke tenker at dette er en trygg nettside bare fordi de ikke er sertifisert som en trygg e-handel.

Terningkast 4/5.

Kunde kommunikasjon  

Sosiale medier er essensielt viktig for kommunikasjon mellom bedrift og kunder. På Facebook har Fredrik og Louisa 22k likes mens på Instagram har de 16,3k følgere. Dette er veldig bra, men i motsetning til Kicks har de 53,7k følgere og ligger et stykke foran. Men det er viktig å poengtere at Fredrik og Louisa er flinke til å markedsføre ulike produkter til ulike behov på deres kanaler. De legger også ut intervjuer av influencers og av de ansatte som snakker om ulike produkter og som svarer på spørsmål som vi kunder lurer på. De er flinke til å svare på henvendelser på Facebook og Instagram sånn at vi føler oss trygge og at de fremstår som profesjonelle. Det er viktig at man tror på det som blir sagt sånn at vi føler en troverdighet og at de fremstår som profesjonelle. De tilbyr også 30% på første bestilling etter du har meldt deg inn i kundeklubben og da kan man få nyhetsbrev på e-post.

Skjermdump av deres Instagram hvor man ser de svarer en kunde. Dette er de veldig flinke til! Føler de ansatte har et genuint ønske om å spre kunnskap til oss kunder og det er veldig positivt.

Terningkast 6.

Priser/Utmerkelser

Jeg finner ingen priser eller utmerkelser om Fredrik og Louisa på verken Google eller via deres nettside. Jeg velger derfor og ikke gi karakter under dette punktet!

Konsept og strategi

Vi vet at netthandelen bare øker og at det blir stor konkurranse for alle som inntar e-handel. Fredrik og Louisa klarer seg godt i denne konkurransen ved at de har et konsept ved at de tilbyr luksusprodukter for kvinner og menn fra skjønnhetsbransjens ledende merkevarer, samt at de også tilbyr gode kampanjer og faste priser på bestselgere. Her har de gjort noe riktig og det er at de har en klar strategi og velger en retning som selger luksusprodukter og velger å implementere godt. Fredrik og Louisa har gjort riktig bruk av segmentering og de har valgt ut en spesiell type produkter og at man kan finne både luksus varer, men også varer til god pris. De vinner med at de har et godt utvalg og man føler seg ivaretatt som kunde.

Terningkast 6.

Oppsummering

Fredrik og Louisa er en seriøs, fin og oversiktlig nettbutikk som scorer høyt på nesten alle de 10 punktene ovenfor. Syns det er lite kritikk å gi, men de har potensiale til å bli ennå bedre i sosiale medier og at de kan få raskere nettleser løsning. De har god informasjon om de ulike produktene og menyen fremstår oversiktlig for oss – både for gamle og nye kunder! Jeg vil absolutt handle her igjen og snakker positivt om Fredrik og Louisa til alle jeg kjenner.

Kilder:

https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?url=https%3A%2F%2Ffredrikoglouisa.no%2F&tab=mobile

https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?url=https%3A%2F%2Ffredrikoglouisa.no%2F&tab=mobile

One thought on “Vurdering av nettbutikken Fredrik og Louisa.

 1. Hei Lene:)

  Først og fremst anbefaler jeg deg å leke litt mer med tittelen på innlegget slik at den muligens fremstår litt mer engasjerende for leserne dine 🙂
  Deretter er det også fint at du legger ved en intensjonserklæring og påpeker at dette er din personlige vurdering, det er veldig bra 😀

  Jeg anbefaler deg å hyperlinke til lenker i løpende tekst slik at man ikke ser hele linken i teksten 🙂

  Jeg skulle også gjerne sett at du refererte litt mer til fagterminologi 😀

  Ellers synes jeg analysen og vurderingen er veldig godt gjennomført og du har gode tilbakemeldinger for forbedringspotensiale.

  Bra jobbet 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *