Refleksjonsnotat

Refleksjonsnotat

I denne første delen av kurset som er delt opp i fire bolker i emnet digital markedsføring, så begynte vi med temaene digital økonomi og forretningsmodeller. Vi var også en tur innom gjesteforeleser Marianne Hagelia som snakket med oss om studieteknikk. Hun sa vi ikke skulle stole på hukommelsen, men være flinke til å ta notater, lære seg digitale verktøy og diskuter pensum med kohorten din og andre medstudenter. Jeg var ikke helt klar over hva jeg gikk til når jeg valgte digital markedsføring. Jeg studerer HR og Personalledelse og hadde et ønske om praksis, men når situasjonen er som den er med covid-19, så ble det en tøff konkurranse blant oss medstudenter og praksisplassene. Jeg har blitt positivt overrasket over alt Arne Krokan har lært oss, men ikke minst hvor mye informasjon og pensum vi har gjennomgått på bare en måned. Det med at vi skulle starte opp en blogg var både utfordrende og veldig spennende og jeg kunne lære meg å skrive bedre, men samtidig så ville jeg lære pensum på en helt annen måte.

Vi har lært utrolig mye på kort tid. Jeg ante ikke så mye om kunstig intelligens eller digital økonomi sånn generelt, men syntes Krokan har gjort en god jobb når han har undervist via Zoom. Andre ting vi har vært igjennom i forelesning er følgende: Robotikk, 3D-print, AI (kunstig intelligens), forretningsmodeller, blokkjeder og plattformtjenester. Ved siden av forelesning og blogg har vi gått igjennom viktige kurs om Digital transformasjon og bærekraft-plattformøkonomi, Elements of AI, og Google Analytics for beginners. Fremover i semesteret skal vi fortsette med flere kurs, og jeg ser veldig frem til dette. Alt dette som vi har lært kan ha god betydning for meg videre når jeg skal jobbe innenfor HR i og med at alt er så digitalisert. Kunstig intelligens vil være mer aktuelt fremover og jeg tror dette vil være et tema innen HR-sektoren også i fremtiden, i hvert fall i en større grad enn det det er i dag.

Avslutningsvis vil jeg si at jeg har endret meg positivt disse fire ukene med Krokan. Jeg har måttet stå opp, spist frokost og kledd ordentlig på meg slik jeg ville ha gjort til vanlig. Mange har vært flinke til å ha på kamera under forelesning også. Dette har gjort jeg har blitt mer nøye til å følge med i forelesninger samt blitt mer bevisst på å lese pensum grundigere. Det har vært mye å gjøre, men vi var alle forberedt på forhånd at det ville bli et tøft semester. Nå er jeg over den første kneika og tror dette blir et bra og lærerikt semester. Jeg gleder meg til de tre neste bolkene vi skal ha og tar med meg den gode strukturen videre inn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *