Arbeidsmarkedet og teknologi i fremtiden.

Arbeidsmarkedet og teknologi i fremtiden.

Arbeidsmarkedet og teknologi i fremtiden.

Da er vi i gang med emnet digital markedsføring og dette emnet er delt inn i fire deler hvor vi først nå begynner med digital økonomi og forretningsmodeller. Her er det Arne Krokan som er ansvarlig og ved å sjekke ut hans blogg her, så vil dere kunne lese mer om Arne som professor, forfatter og foredragsholder. Han skriver mye om dagens temaer og hans faglige interesser og arbeid som er knyttet til hvordan teknologi endrer arbeidsplasser, organisasjoner og samfunn på makro/mikronivå. Under første forelesning ble det nevnt mye nyttig, men valget falt fort på hvordan arbeidsmarkedet vil være i fremtiden og hvordan teknologi kan hjelpe. Etter du som leser har lest dette innlegget ønsker jeg at du skal vite litt mer om hva som vil skje med arbeidsmarkedet i fremtiden og kanskje kunne reflektere mer over ditt liv og hva det vil si for deg hvor du står med tanke på arbeidsplass og utdanning. Vil markedsføring være relevant i fremtiden? Hva med dagligvarebransjen? Dette er veldig spennende og et aktuelt tema!

Arbeidsmarkedet er i en kraftig endring og vi vet at programvare og roboter tar stadig flere arbeidsoppgaver som tidligere ble utført av mennesker. Et godt eksempel på dette er når du skal handle mat så trenger du ikke stå i kø lenger: nå kan du gå i selvbetjente kasser og scanne varene dine og pipe deg ut. Dette har både spart tid og krefter, men kan dette bety slutten for medarbeiderne i dagligvarebransjen? Slik det er i dag frigjør selvbetjente kasser personalet, og varer blir raskere fylt på i butikken, og de ansatte er mer tilgjengelig for henvendelser fra kunder. Heldigvis er vi ikke ved slutten på medarbeiderne i dagligvarebransjen enda, men man vet ikke hvor lenge det er igjen til det kun blir selvbetjente kasser og døgnåpne butikker uten personell.

Hva er Big Data?

Et annet viktig begrep er Big Data som i 2014 gikk fra å være en hype som et fåtall norske virksomheter hadde implementert som en del av sin IT-satsing, til å komme høyt opp på agendaen. Vi kan forklare Big Data som en ny teknologi som gjør det mulig å analysere mer komplekse og større datamengder raskere og mer nøyaktig enn hva det gjorde tidligere. I følge «Future of Jobs survey 2018» så vil om lag 85% av selskapene i undersøkelsen ta i bruk «big data» innen 2022. Det er allerede til neste år det er snakk om og det blir spennende å se om undersøkelsen de tok i bruk kan være pålitelig. Når det gjelder jobber som vil være attraktiv for fremtiden så er det de menneskene som jobber som analytikere som kan hente ut mønstre og analysere viktige funn fra store mengder data som vil være sikret jobber.

I fremtiden så vil det uansett være behov for mange jobber, og uansett hvilken jobb du måtte ha så vil digitale ferdigheter spille en stadig større rolle i arbeidslivet som kommer. Det vil bli essensielt på at du som menneske skal forstå hvordan næringslivet fungerer når manuelle jobber tas over av roboter og automatiseres. Derfor vil det være positivt for alle som er utdannet økonomer siden de vil ventes å øke kraftig i årene som kommer.

Siden jeg nå tar valgfaget i digital markedsføring så er det positivt å lese at det også ventes etterspørsel etter selgere og markedsførere i fremtiden. Hvorfor det tenker du kanskje? Det er fordi det ikke hjelper å ha en god oppfinnelse om du ikke har det rette teamet til å selge oppfinnelsen for deg. Desto flere nye produkter som produseres og skapes så vil den globale konkurransen øke og derfor blir det viktigere enn noen gang å komme frem med budskapet ditt. Derfor vil den som er best på markedsføring og salg, få en veldig stor konkurransefordel.

Jeg vil anbefale alle å ta en titt på denne videoen som forklarer hva Big Data er på kun fem minutter.

 

Viktigheten av livslang læring i fremtiden og for arbeidsmarkedet.

En annen viktig del når vi snakker om ny etterspørsel av utvikling av ny kompetanse er livslang læring. Utdanningstjenester er ventet å være en av de sterkest voksende næringene i fremtiden. I en artikkel utgitt av Opus Consulting er det to sitat fra Håkon Haugli, adimistrerende direktør i Abelia, som jeg har ønsker å ta med om livslang læring:

«Den største endringen i norsk arbeidsliv fremover handler om livslang læring. Tiden der vi var «ferdig utdannet» før vi gikk inn i arbeidslivet er over. Dette paradigmeskiftet kommer smygende, vi ser allerede klare trekk i retning av samspillet mellom mennesker og maskiner endrer forretningsmodeller, organisering og arbeidsprosesser. Det gjør at kompetanse blir den aller viktigste ressursen i enhver virksomhet.»

«Mye av læringen vil bestå av å kontinuerlig utvikle nye ferdigheter for å kunne gjøre ting på nye måter. Dette vil kreve et annet samspill mellom utdanningsinstitusjoner og arbeidsliv, raskere prosesser for identifisering av læringsbehov og vilje hos hver enkelt av oss til å lære noe nytt hele tiden.»

Selv om det høres voldsomt ut at teknologien og roboter overtar for oss mennesker, så vil det ta lang tid før robotene er like gode som mennesker på «myke ferdigheter». Myke ferdigheter er ferdigheter som sosial og emosjonell intelligens, og som vil gi mange muligheter i fremtidens arbeidsmarked, f.eks. psykologer og omsorgsarbeidere. Jobber som er i faresonen for at roboter vil overta er jobber som krever manuelt og repeterende arbeid.

Ny teknologi vil bringe nye muligheter for oss i fremtiden og om kort tid vil arbeidsmarkedet se helt annerledes ut enn hva det er i dag. Vi mennesker har alltid vært interessert i fremtiden og når Big Data ble såpass aktuelt så får man muligheten til å se lengre og mer presist inn i fremtiden fordi vi oppdager mye mer informasjon nå enn tidligere. Automatisering, digitalisering og roboter vil gjøre mange jobber overflødige og derfor vil ny teknologi gi oss flere muligheter.

Jeg tror vi har en spennende fremtid i møte!

/Lene

Kilder:

https://www.pwc.no/no/publikasjoner/information-management/big-data.pdf

https://e24.no/naeringsliv/i/VR7zkW/kommentar-ser-inn-i-fremtiden-med-big-data

2 kommentarer til «Arbeidsmarkedet og teknologi i fremtiden.»

  1. Bra jobba med dette innlegget, Lene! Det er interessant å lese hva du har lært deg i løpet av den første uken, og du reflekterer godt 🙂

    Det er veldig fint at du har lagt ved underoverskrifter for å gjøre innlegget mer oversiktlig. Det gjør det lettere å forstå hva man vil få lese om!

    Innledningsvis vil jeg kommentere denne setningen «Under første forelesning ble det nevnt mye nyttig, men valget falt fort på hvordan arbeidsmarkedet vil være i fremtiden og hvordan teknologi kan hjelp». Her ville det vært fint å skrive noe om at du hadde fått i oppgave å skrive et blogginnlegg om noe du synes var interessant, og at valget derfor falt på dette. Jeg som studentassistent forstår hva du mener, men husk bare på at bloggen også er til for utenforstående som potensielt skal kunne lære noe av innleggene dine 🙂

    Jeg ser at du har jobbet med å sjekke rettskriving, og det er veldig fint! Ser forbedring her. Hvis jeg skal utfordre deg enda mer og pirke litt til, så er det en del lange setninger, som er litt tunge å lese. Det kan være fint å tenke litt over også.

    Men alt i alt så er det veldig bra, og jeg håper du deler innlegget ditt på LinkedIn!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *